maandag 13 september 2010

Nachricht aus der Schweiz 6: Bern

Vandaag zijn we in Bern geweest. Vanaf Beatenberg zo'n 45 kilometer, we waren er in een half uurtje.
Ook nu was het weer gokken welke parkeergarage we moesten nemen want we hadden géén idee. Maar ook nu parkeerden we in een mooie garage (City West) aan de west kant van Bern aan de Laupenstrasse. Vanuit hier kan je in één rechte lijn naar de Bärengraben lopen via het station en de Kramgasse (de arcade straat). We wilden graag eerst de beren zien dus hebben de meeste winkels op de heenweg overgeslagen en liepen in anderhalf uur naar de beren. Vroeger zaten de beren in een ronde kuil aan het einde van de brug waar Mijke ontdekte dat Sinterklaas niet bestaat. Deze kuil is er nog wel maar maar leeg. Het verblijf van de beren is nu hypermodern en tegen de oever van de rivier de Aare aangebouwd. De beren kunnen nu van rivierniveau totaan straatniveau tegen een terassen-helling opklimmen. Een meer natuurlijke omgeving voor de dieren maar voor de toerist viel het een beetje tegen omdat je de beren niet van heel dichtbij kan bekijken. Ruben moest drie keer kijken voordat hij door de bomen wat zag bewegen. Er zat precies één beer die ook nog heel graag naar het binnenverblijf wilde te oordelen naar het bonken op de deur die hier kennelijk naartoe leidde. Helaas, hij mocht er niet in want er moesten nog wat toeristen vermaakt worden.
Wij zijn lekker gaan winkelen onder de prachtige arcades van deze stad. Heel veel juweliers en kleine goudsmeden, veel optiek zaken maar vooral voor de kleine man en het kind in de rest van ons: Franz Carl Weber! Wat een prachtige winkel! Ze hebben er speelgoed waarvan je het bestaan niet kent en vooral ook veel modelbouw spullen van heel hoge kwaliteit. Mijn favoriet dit keer: een 1 meter 14 hoge zelfbouw Apollo, Saturn V raket van Ravell! In een doos die ik écht niet kan vervoeren op de terug weg...
Eén ding weet ik zeker, als Ruben de leeftijd er voor heeft, gaan we helemaal los bij Franz!
Na 5 uur sjouwen (mama met kruk) waren we kapot en hebben we brood gehaald voor de kaasfondue. Ja, de original van Gerber is top! Morgen gaan we toch echt varen want het weer gaat een beetje minder worden.

2 opmerkingen:

  1. Wat is dit weer een mooi verhaal waarin herinneringen en de actualiteit gekoppeld worden. Jammer voor jullie en alle Utrechters dat de Berenkuil verdwenen is. Dat verbond ons toch altijd een beetje met Bern.
    We wachten nu al met spanning op het verslag van de boottocht. Naar Thun vermoeden we. Als je op het bovendek terecht kunt is dat de mooiste plek al betaal je dan meer voor de 1e klas. Wat zijn jullie ondernemend. Super !
    Liefs voor allemaal,
    Opapa en Omi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer zo'n heerlijk, herkenbaar verhaal!!
    wat doen jullie veel leuke dingen, rusten jullie ook nog wel een beetje uit!??!!
    Vandaag is het 15 september, dus wil ik jullie van harte feliciteren met jullie 3e trouwdag!!!
    Gaan jullie nog romantisch uiteten ofzo, jullie zijn tenslotte in het bezit van een hele lieve oma!!! Stelt diezelfde oma trouwens nog prijs op een welkom thuis voedselpakket of is dat al geregeld? geniet nog maar lekker even!

    Knuffels, K4

    BeantwoordenVerwijderen