zondag 12 september 2010

Nachricht aus der Schweiz 5: Kleine Scheidegg

Dit en de vorige vier berichten schrijf ik op zondag om even een inhaalslag te doen. We hebben vandaag een heerlijke rustdag. Tijd om nog eens te kijken of ik internet aan de praat kan krijgen want dat lukte de eerste dag niet, daarna waren we lekker op pad natuurlijk. Het modem staat in een van de andere apartementen in het chalet dus de enige manier om internet aan de praat te krijgen was het modem te hacken en te resetten naar "factory defaults "et voila". Tijd dus om zoals beloofd mijn blog bij te werken!
Gisteren zijn we naar de Kleine Scheidegg geweest. Een lief stationnetje van waaruit je in diverse richtingen kunt wandelen: Naar Lauterbrunnen vanwaaruit wij kwamen en aan de andere kant de berg af naar Grindelwalt. Of natuurlijk naar boven richting Jungfraujoch.
Overal in Interlaken hangen spandoeken boven de weg die lopers van de Jungfrau Marathon verwelkomen. Elders komen we ook spandoeken tegen "nog 20 kilometer en van die "premie punten" met zo'n boog over de weg. Nooit op gelet WANNEER de marathon gelopen zou worden...
Op weg naar Lauterbrunnen (opstap punt naar de Kleine Scheidegg) kwamen we in de file, één bord langs de weg: "Wegen Jungfrau Marathon Parkplatz Lauterbrunnen gespert am 11 september von 9 bis zum 11:30" uhr. Het was 10:30 uur. Toch maar blijven staan en halverwege kregen we van een politie agent een duidelijke" prospectus over het hoe en waarom: Het was de dag van de Jungfrau Marathon en we moesten nog even wachten. We stonden op een prachtig punt stil dus we hielden dat wel even vol.
Uiteindelijk konden we keurig parkeren bij de kerk recht onder de Trümmelbachfallen en tien minuten lopen van het station. 104 franken lichter zaten we (keurig geholpen met de buggy door de conducteur) in een eigen compartiment in de trein! Een eigen compartiment, dat was het wachten waard!
In Wengen stapten twee zwitsers in, de band waarin ze zaten had gespeeld langs de kant van de weg voor de lopers van de maraton. In Wengen vroegen wij ons af, gaan ze zo hoog dan? Ja hoor wisten de twee te vertellen, ze gaan "all the way" naar de Kleine Scheidegg! Leuk, tot zo ver niets aan de hand totdat we op de Kleine Scheidegg aan kwamen... Een kleine 20.000 lopers waren inmiddels aangekomen op deze plek waar de finish lag naast hun supporters en toeristen die zo onverstandig waren om op deze dag naar de Kleine Scheidegg te gaan! We schatten een kleine 30.000 man op de berg...
We hebben ons een weg gebaand door de menigte en zijn worstelend met de buggy (we worden er nog handig mee) zo'n 150 meter hoger op de berg op een bankje gaan zitten. Uitzicht op de menigte en natuurlijk de Eiger, Mönch en Jungfrau, Prachtig!
    
           

3 opmerkingen:

  1. Lieve Kasper,
    Wat heb je een mooi verslag gemaakt vvan de eerste dagen. Fijn dat het gelukt is, want zo leven we helemaal met jullie mee.
    Geweldig dat de mooie herinneringen zijn bevestigd. We gunnen jullie deze weken daar van ganser harte.
    Geniet de tweede week en we lezen graag wat jullie allemaal nog meer beleven.
    Liefs voor allemaal.
    Opapa en Omi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lief neefje,

    Wat een bijzondere vakantie! Leuk dat we het op deze manier wat kunnen meebeleven. Je bent weer een beetje thuisgekomen in Zwitserland, begrijp ik!
    Nog een klein anekdote over de Niederhorn. Oom Aad Pieper was een heel aardige man, maar ook een tikkie eigenwijs. Hij had in een reisgids gelezen dat de Niederhorn de meest nevelvrije berg van Zwitserland zou zijn. En dus moest en zou hij daar naar toe, ondanks dat het zwaar bewolkt was en de toppen van de bergen niet meer te zien waren. Hij - in korte broek - met het baantje naar boven (je weet nu wat het kost). Hij heeft dan ook bovenop de berg geen pest gezien!
    Ik hoop dat jullie nog wat mooi weer hebben. Geniet van de tweede week en ga toch ook nog een keer - op onze kosten - lunchen bij Schuh in Interlaken.

    Knuffels voor Patricia, Ruben, Marianne en uiteraard jezelf.

    Oom Gert en tante Jellie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Allemaal!

    Jaloers, jaloers, jaloers...need I say more...
    Lieve schatten, wat heerlijk, ik kan het met mijn ogen dicht helemaal volgen!! Jullie verdienen dit zo...geniet nog maar volgende week, jullie krijgen er in ieder geval mooi weer bij!! Knuffels van K4

    BeantwoordenVerwijderen